Junior Medewerker Back Office Servicedesk

Ter versterking van ons team zoeken wij een enthousiaste collega met MBO denk- en werkniveau met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een proactieve houding. Je bent communicatief vaardig en je beheerst de Nederlands en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift. Beheersing van de Duitse taal (basis) is een pré. Daarnaast beschik je over goede computervaardigheden en beheers je de basiskennis van MS Office. Uiteraard ben je betrokken, zorgvuldig en initiatiefrijk. De vragen die binnekomen zijn zeer divers, daarom ben je oplossingsgericht, zelfstandig en stressbestendig. Vanwege jouw flexibele instelling vind je het geen probleem om in de drukke periodes  een extra beentje bij te zetten en vind je het geen probleem om in het weekend of ‘s avonds te werken. Affiniteit met techniek (software) is een pré. Hierbij moet je denken aan het inrichten van webshops en online bestelmogelijkheden (devices/browsers). Deze functie betreft een startersfunctie, daarom heb je maximaal 3 jaar ervaring als Servicedesk medewerker.

Wat ga je doen?
Als junior medewerker Back Office Servicedesk maak je deel uit van een gedreven en klantgericht team. Je levert een belangrijke bijdrage aan het behalen van de doelstellingen en tot je takenpakket behoort het volgende:

  • eerstelijns communicatie met consument, klant en partner;
  • signaleren van technische storingen en doorzetten naar 2e lijn;
  • afhandelen inkomende meldingen via telefoon, mail en social media;
  • het oplossen van vragen aangaande e-tickets, parken, cadeaus en bestellingen;
  • ondersteuning bieden bij het aanmaken en updaten van content m.b.t. de diverse ticketshops;
  • facturen opmaken voor partners /resellers;
  • het informeren en ondersteunen van de Back Office medewerkers.

Wij bieden:

Een dynamische baan van 40 uur per week in een prettige werkomgeving met sterk variërende werkzaamheden. Je krijgt direct veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid met betrekking tot de invulling van je werk. Naast een marktconform salaris  heb je recht op 24 vakantiedagen, op basis van een full time dienstverband, en bieden wij een pensioenregeling.

Waar kom je terecht?

Ticketcounter opent letterlijk deuren door het aanbieden van tailormade e-ticketoplossingen voor attractieparken, dierentuinen en dagrecreatie. Van het verkopen van e-tickets via de eigen site van de klant, tot de toegangscontrole aan de poort en alles wat daar tussen zit op het gebied van hardware, software en service. De wens van onze klanten is het startpunt van onze oplossing.

Logisch dus, dat we een professionele Servicedesk hebben die consumenten, klanten en partners ondersteunt bij vragen en verzoeken. Voor dit jonge en enthousiaste team zoeken wij versterking. Via verschillende kanalen komen uitdagende, onverwachte en vaak leuke vragen binnen die door ons gemotiveerde team afgehandeld worden. Denk jij dat het overtreffen van de verwachtingen in je genen zit? Reageer dan nu op deze functie!

Interesse?

Word jij direct enthousiast van deze vacature en voldoe je aan het profiel? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar hr@ticketcounter.nl o.v.v. vacature Junior Medewerker Back Office Servicedesk, ter attentie van C.M. Niemantsverdriet.