Kölner ZOO succesvol live gegaan 05/10/2018

 De dierentuin van Keulen, 1 van de 5 grootste dierentuinen in Duitsland, is afgelopen week succesvol live gegaan met diverse online shops! De dierentuin was op zoek naar een specialist in online ticketing die hun systeem ook eenvoudig aan de nieuwe kassa’s en toegangscontrole konden koppelen. Na een uitvoerige selectieprocedure heeft de Kölner ZOO voor Ticketcounter gekozen.

Enkele punten die bepalend waren voor de keuze waren;

  • Online systeem moest volledig en eenvoudig te koppelen zijn aan het nieuwe kassasysteem en toegangscontrole.
  • Het systeem moest via verschillende shops zowel reguliere tickets, abonnementen, evenementen, schoolreisjes en kinderfeestjes kunnen verkopen.
  • Abonnementen moesten zowel online aan te schaffen als te verlengen zijn.
  • Het systeem moest een actie/vouchercodemodule hebben die de meest uiteenlopende acties kon verwerken.

Voor de samenwerking met Kölner Zoo is de reeds bestaande koppeling met het kassasysteem van de firma De Haan volledig uitgebreid, waardoor naast de reguliere tickets, ook abonnementen en tickets voor groepen aan elkaar gekoppeld zijn. 

Wij zijn erg blij met de Kölner ZOO als nieuwe partner en ervaren nu al een erg prettige samenwerking.

Tong Tong Fair stapt over op Ticketcounter 27/02/2018
Van 24 mei t/m 3 juni 2018 vindt de 60e Tong Tong Fair plaats. De Tong Tong Fair presenteert ook dit jaar weer een caleidoscopische cross-over van oosterse en westerse culturen, met een sterk internationaal programma.

De Tong Tong Fair bestaat uit de beroemde Grand Pasar met het Indonesië-Paviljoen, de Eetwijk, met tientallen Aziatische restaurants en waroengs, en het internationale Tong Tong Festival, een cultureel programma rond de mix van Oost en West in podiumkunsten, exposities, gesproken woord en actualiteit.

Het festival trekt jaarlijks zo’n 90.000 bezoekers, verdeeld over meerdere dagen.

Kijkje nemen op de Tong Tong Fair? Klik hier!

Museum Boijmans van Beuningen succesvol live! - 10/10/2017
Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is een museum met collecties van wereldniveau. Het museum beheert verzamelingen op het gebied van oude kunst, moderne en hedendaagse kunst, kunstnijverheid en design, in totaal circa 145.000 objecten. Naast de vaste presentatie van de collecties organiseert het museum jaarlijks zo’n 25 tijdelijke tentoonstellingen en vele uiteenlopende publieksactiviteiten. Het museum trekt per jaar gemiddeld 300.000 bezoekers.

Na een intensieve voorbereidingsfase is de online ticketing ism met webbureau IN10 succesvol live gegaan. Naast de reguliere tickets kunnen ook alle onderwijsvoorstellingen (met gidsen) worden geboekt.

Kijkje nemen? Klik hier!

Sportcentrum De Uithof nieuwe partner Ticketcounter - 15/09/2017
De Uithof is een sport- en evenementencentrum in Den Haag dat onder meer bestaat uit een half overdekte 400-meter-kunstijsbaan, twee overdekte 30 x 60 meter ijsbanen, een 177 meter lange indoor skihal, een indoor kartcircuit, een in-, en outdoor klimhal, een fitness-accommodatie, wintersportwinkels en diverse horecafaciliteiten alsmede een evenementencentrum.

De Uithof was op zoek naar een partner voor hun (online) ticketing, die tevens om kon gaan met de verschillende varianten van tickets die het centrum aanbiedt, waaronder;

  • Abonnementen
  • Seizoenspassen
  • Rittenkaarten
  • 1, 2, 4 uurs tickets (met in- en uitscannen)

De Uithof behoort tot de top van de Nederlandse attracties en mag zich met trots nummer 9 van de best bezochte dagattracties noemen van 2016!

Wij zijn er trots op dat wij de Uithof mogen begroeten als nieuwe partner en kijken uit naar een leuke en succesvolle samenwerking.

Kasteelruïne Fluweelengrot stapt over op Ticketcounter - 3/08/2017
De rijke Middeleeuwen worden weer werkelijkheid bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul, met een geschiedenis die terug gaat tot de 11de eeuw! Hoog torenen de resten van het eens zo imposante Kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit.

Fluweelengrot
Nauw verbonden met de rijke historie van de Kasteelruïne is de Fluweelengrot, het gangenstelsel onder de Kasteelruïne.
De Fluweelengrot herbergt tal van geheimen en een schat aan indrukwekkende wandschilderingen, inscripties, vreemde sculpturen in de zachte mergelwand en een romantische kapel daterend uit de Franse tijd (18e eeuw).

Kasteelruïne Fluweelengrot stapt met ingang van 1 september 2017 over op de online ticketing en diensten van Ticketcounter.

Wij kijken uit naar een leuke en succesvolle samenwerking.

Nederlands Openluchtmuseum kiest voor Ticketcounter - 1/07/2017
Het Openluchtmuseum in Arnhem is een van de belangrijkste attracties van Nederland.

Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland gedurende de laatste eeuwen. Wonen en werken van de Nederlanders worden aan de hand van veelal verplaatste originele gebouwen zoals diverse soorten boerderijen, een aantal molens, een Zeeuwse kerk en een stoomzuivelfabriek in beeld gebracht, een aantal gebouwen wordt “bewoond” door museummedewerkers die als originele bewoners de bezoekers ontvangen. Ook tal van gebruiksvoorwerpen, oude ambachten en klederdrachten zijn tentoongesteld. Tevens geven ambachtslieden demonstraties van hun kunnen aan het museumpubliek. Bijna dagelijks zijn onder andere een molenaar, een smid, een drukker en een papierschepper aan het werk. Tijdens weekenden worden veelal bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals: draaiorgeldag, oogsten van rogge, dorsen van graan, ploegen met paarden en een ouderwetse kinderkermis.

Het openluchtmuseum was op zoek naar een geschikte partij om de online ticketing te verzorgen, die tevens gekoppeld was aan het kassasysteem van Firma de Haan. Na een selectieprocedure bleken de producten en diensten van Ticketcounter het meest aan te sluiten bij de wensen van Het Openluchtmuseum.

Inmiddels is de online shop geA?ntegreerd in de website en zijn wij trots het Openluchtmuseum te mogen begroeten als nieuwe partner.

Een kijkje nemen in de shop van het openluchtmuseum kan hier.

30.000 bezoekers voor Night At The Park - 24/06/2017

Op 24 juni vond in het Haagse Zuiderpark de 4e editie van Night at the Park plaats.
Het festival met o.a. UB40, Paul Young en Level 42 trok zo’n 30.000 bezoekers, evenveel als vorig jaar.

Ook Garland Jeffreys en de Nederlandse band Diesel stonden op het Night at the Park-hoofdpodium. Er was tevens een tribute stage waar bands als Mirage, the Rootsriders en Rhapsody Queen odes brachten aan o.a. Fleetwood Mac, Bob Marley en Queen.

Claudia Raven van organisator Ducos: “Wat was het weer een feestje! Die hits uit de 80’s vervelen werkelijk nooit. Het weer werkte ook perfect mee; na de hittegolf van afgelopen week, was het vandaag gelukkig koeler en het is droog gebleven! En met UB40 op het podium waanden we ons alsnog in de Cariben”.

De lustrumeditie van Night at the Park vindt plaats op zaterdag 23 juni 2018.

Ticketcounter verzorgde voor Night At The Park de volledige kaartverkoop en toegangscontrole.

Succesvolle go live Ecomare - 14/06/2017
Ecomare is het centrum voor wadden en Noordzee op Texel.
Het centrum is opgericht in 1929, en droeg toen de naam “Texels Museum”.
Nadat het in 1975 verhuisde naar de duinen bij De Koog, is het uitgegroeid tot een multi-functioneel bezoekerscentrum.

Het centrum omvat onder andere een natuurmuseum, een aquarium, een zeehonden- en een vogelopvang en een duinpark. Daarnaast fungeert het centrum als centrum voor natuur- en milieueducatie en als bezoekerscentrum voor het Nationaal Park Duinen van Texel. Het centrum ontvangt jaarlijks ongeveer 300.000 bezoekers.

Op 14 juni is de nieuwe website met de Ticketcounter verkoopmodule succesvol live gegaan.

Ticketcounter verzorgt voor Ecomare de online ticketing en toegangscontrole.

Keukenhof sluit topseizoen af - 21/05/2017

Keukenhof sloot op 21 mei haar deuren met een recordaantal van 1.4 miljoen bezoekers, 200.000 meer dan het jaar ervoor.

Het mooiste lentepark ter wereld, ruim 10 jaar partner van Ticketcounter, is erg tevreden met dit resultaat. Het prachtige, koele voorjaar zorgde voor 8 weken volle bloei.

Bezoekers komen uit 100 landen. De groei van het bezoekersaantal komt uit alle landen, de top 5 is onveranderd. 20% komt uit Nederland, 40% van het bezoek uit de ons omringende landen. Vanuit de verre landen ontving Keukenhof 120.000 Amerikanen en 90.000 Chinezen. Vanuit Oost-Europa, Rusland en Zuid-Amerika groeide het bezoek.

Ticketcounter verzorgt sinds jaar en dag de volledige (online) ticketingafhandeling en toegangscontrole voor de Keukenhof, waaronder ook de verwerking van alle tickets die verkocht worden via wederverkopers/partners (via de Ticketcounter resellerstool of de API).